joker123 De beste kinderfilms aller tijden

De beste kinderfilms aller tijden

De beste kinderfilms aller tijden

Er zijn kinderfilms die al generaties lang bestaan, en er zijn kinderfilms die pas de laatste paar jaar zijn uitgebracht. In deze blogpost gaan we bespreken wat volgens ons de beste kinderfilm aller tijden is. Klaar? Laten we het doen!

1. De Leeuwenkoning

De beste kinderfilms aller tijden The Lion King mag dan een van Disney's grootste hits zijn, het is ook verantwoordelijk voor het samenbrengen van generaties. Het was de best verdienende film in 1994 en won twee Academy Awards, waaronder Best Original Score (Hans Zimmer) en Best Original Song "Can You Feel the Love Tonight" van Elton John. In deze kinderklassieker over welpje Simba die opgroeit onder de hoede van zijn vader Mufasa en leert dat hij verantwoordelijkheid moet nemen als leider wanneer een tragedie hun koninkrijk treft, zien we in elke scène boodschappen van moed, waarachtigheid en zelfs moraliteit naar voren komen, vooral tijdens de epische gevechtsscène met Scar aan het einde.

2. Toy Story

Toy Story is een andere kinderklassieker die geen introductie nodig heeft. De animatie was zo baanbrekend voor zijn tijd en het verhaal over vriendschap, kinderfantasieën en loyaliteit tussen speelgoed vond weerklank bij zowel kinderen als volwassenen over de hele wereld. Hoewel sommige kinderen er de draak mee steken dat hun ouders deze film thuis of in de bioscoop steeds opnieuw bekijken (net zoals zij bij ons doen), blijft het vijf jaar na de eerste release in 1995 nog steeds een van de populairste titels van Disney Pixar. Veel kijkers hebben deze film als volwassene opnieuw bekeken toen ze opgroeiden of hebben hem aan hun kinderen laten zien; tijdlozer dan dat kan je het niet krijgen!

3. Up

Up is weer zo'n kinderfilm die ons terugbrengt naar onze kindertijd. Dit geanimeerde komedie-drama volgt de reis van de chagrijnige 78-jarige Carl Fredricksen, die duizenden ballonnen aan zijn huis bindt en wegdrijft op avontuur met een jonge wilderniscout genaamd Russell. De personages zijn zo goed uitgewerkt in deze kinderfilm over liefde, vriendschap en familie dat het deze kinderklassieker tegelijkertijd hartverwarmend en spannend maakt.

4. Finding Nemo

Finding Nemo is een kinderfilm die sinds de release in 2003 een internationaal fenomeen is geworden. Het verhaal van Marlin, een clownvis die op zoek gaat naar zijn enige zoon Nemo nadat hij ontvoerd is door duikers en zelf verdwaald is geraakt, laat kinderen zien dat ze niet moeten opgeven als het moeilijk wordt (zelfs als je het gevoel hebt dat je met je rug tegen de muur staat). De film werd drie jaar later opnieuw uitgebracht als Finding Dory met een andere reeks prachtige personages en avonturen; we laten jou beslissen welke je het leukst vindt!

5. Frozen

Frozen, een kinderfilm die momenteel de wereld stormenderhand verovert, werd uitgebracht in 2013 en heeft sindsdien kinderen over de hele wereld voor zich gewonnen. Hoewel veel kinderfilms een prachtige vriendschap tonen tussen twee hoofdpersonen die samen obstakels overwinnen tijdens hun reis, doet deze kinderfilm dat met vier prachtige zussen - Anna, Elsa, Kristoff en Olaf! Kinderen kunnen van deze sterke vrouwelijke hoofdrolspelers leren over zelfopoffering, liefde en vooral over zusterschap wanneer ze naar deze kinderklassieker kijken.

6. Shrek

Shrek was een kinderfilm die uitgroeide tot een internationale franchise. Het verhaal van Shrek, de groene oger die op reis gaat om zijn moeras terug te veroveren op sprookjeswezens en een beter mens wordt na een ontmoeting met Lord Farquaad, laat kinderen zien dat ze gelukkig kunnen zijn door hun authentieke zelf te zijn zonder zich te hoeven conformeren aan de normen van de maatschappij. Deze kinderklassieker zit vol mooie lessen over zelfliefde en over vriendschap en loyaliteit aan de familie, die worden voortgezet in nog twee vervolgen: Shrek Forever After (2010) en Shrek de Derde (2007).

 

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.
2a55e24797009f4816707de9bb7b53c5