joker123 tinder verzameld een hoop gegevens

tinder verzameld een hoop gegevens

Judy Duportail, een journaliste bij de Guardian, vroeg Tinder om toegang tot de gegevens die het over haar had verzameld. Het resultaat: 800 pagina's met intieme details.

Smartphone applicaties zijn een integraal onderdeel van ons dagelijks leven geworden. We gebruiken ze allemaal zonder erbij na te denken. Er is ook weinig bezorgdheid over welke gegevens van ons worden verzameld en voor welke doeleinden ze worden gebruikt. Wij hebben echter het recht om dat te weten: volgens de Europese wetgeving inzake gegevensbescherming hebben alle Europese burgers het recht om de gegevens op te vragen die bedrijven over hen verzamelen. Even een snelle neukdate via tinder, laat veel sporen na. Journalist Duportail deed dat en kreeg een verrassend gedetailleerd inzicht in hun sociale geschiedenis. Omdat Tinder niet alleen je profielbeschrijvingen, foto's en likes op Facebook heeft opgeslagen. Het documenteerde ook je leeftijdsvoorkeuren voor dating, het percentage etnische groepen in matches, gegevens van lang verwijderde Instagram-accounts en alle chatlogs van jaren van gebruik van de app.

Denk er dus aan welke gegevens je achterlaat als je even snel via tinder een vrouw wilt neuken

Het zijn vooral deze laatste die zeer intieme informatie kunnen verschaffen over seksuele voorkeuren, lievelingseten, vaak bezochte plaatsen en geheime angsten. Maar ook andere gebruiksdetails worden geregistreerd, zoals de tijd die aan profielen wordt besteed voordat een beslissing wordt genomen, gemiddelde gebruikstijden en -intervallen, en de kenmerken van mensen die wel (of niet) geïnteresseerd zijn in iemands profiel.

Het is niet duidelijk waar deze enorme hoeveelheid gegevens voor wordt gebruikt en hoe Tinder deze gebruikt. Duidelijk is dat de gegevens niet alleen worden gebruikt om reclame te individualiseren, maar ook om gebruikers een betere en geschiktere selectie van potentiële matches te tonen. Hoe dat precies in zijn werk gaat, maakt het bedrijf niet bekend, want Tinder beweert dat dit een belangrijk onderdeel is van zijn technologie en intellectuele eigendom.

Natuurlijk, Tinder is lang niet het enige bedrijf dat dit doet. We voeden allemaal dagelijks verschillende bedrijven, apps en andere online dienstverleners met soms zeer gevoelige gegevens, gewoon door onze smartphones te gebruiken. En we doen het zonder erover na te denken, zonder het te filteren en zonder ons af te vragen wat ermee gebeurt. Deze informatie wordt geëvalueerd, met elkaar in verband gebracht en beïnvloedt op zijn beurt de besluitvorming, de ontwikkeling van programma's en onze keuze van media-inhoud. Zelfs de zichtbaarheid van werkaanbiedingen of de hoogte van de verzekering kunnen door deze gegevens worden beïnvloed. "Op een gegeven moment zal ons hele bestaan worden beïnvloed," zegt Paul-Oliver Dehaye van personaldata.io.

Dit alles is in het dagelijks leven natuurlijk nauwelijks merkbaar, maar wat gebeurt er als databases worden gehackt en gevoelige informatie wordt gelekt? Stelt u zich eens voor dat iemand niet alleen weet waar u graag gaat lunchen in uw stad, maar ook hoe vaak u er de afgelopen maanden bent geweest, wie u kent en waar u elkaar van kent. Stel je voor dat niet alleen je leeftijdsvoorkeur op een datingapp openbaar wordt, maar dat die katerige zondag waarop je hetzelfde berichtje naar 14 vrouwen stuurde niet langer een geheim is. De transparante mens is niet langer een toekomstfantasie. De vraag is in hoeverre ons privé-leven privé zal blijven.

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.
025577b39e25ec7603ff00a2b477b203